achtergrondafbeelding


Mail 22 November 2012

Beste Glasvezel-geïnteresseerden,

Hierbij alweer de vierde update over de ontwikkelingen rondom het glasvezel in het buitengebied van Epe.
Zoals eerder met jullie gecommuniceerd heb ik een gesprek met twee vertegenwoordigers van Jelcer gehad. 
In dit eerste gesprek hebben we ons vooral gefocust op de enquête die we graag af willen nemen, waarover later meer.

Het was een plezierig gesprek, en ik heb wederom veel antwoorden gehad op vragen die ik had. Er is nogmaals gesproken over de bijeenkomst in Lonneker binnenkort, waar zowel de verantwoordelijke medewerker van de gemeente als ik een kijkje mogen komen nemen bij de aanleg van glasvezel via het (druk-)riool in Lonneker.

In Lonneker worden ca. 50 woningen aangesloten (in het buitengebied), en Lonneker fungeert als pilot: het is het eerste gebied in Nederland waar zowel Jelcer als Reggefiber experimenteren met aanleg via het riool. Als dit goed uitpakt, is de kans groot dat, mits de kosten gedekt kunnen worden, ook het buitengebied van Epe aan de beurt gaat komen.

Om daarin alvast een voorzet te geven en ons als buitengebied goed op de kaart te zetten, heb ik besloten in te stemmen met een grootschalige enquête, die uitgevoerd zal worden door Jelcer. Zo krijgen niet alleen Jelcer en Reggefiber inzicht in de 'vraag' naar glasvezel in het buitengebied van Epe, maar ook ik, en weet ik precies waar ik van uit kan gaan in verdere gesprekken en onderhandelingen.

Het invullen van de enquête kost hooguit drie minuten en u bewijst uw mede-buitengebied-bewoners en mij er een grote dienst mee. 
De enquête wordt uitgevoerd door Jelcer, in het specifiek twee trainees van Jelcer, die dit project tevens als afstudeerproject gebruiken. De uitkomsten worden met diverse partijen besproken om meer duidelijkheid verschaffen in de belangstelling voor glasvezel in het buitengebied.

U vindt de enquête hier: http://heelepewilglasvezel.nl/enquete.php

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groeten,
Remco Tjeerdsma
Initiatiefnemer 'Heelepewilglasvezel.nl'


<-- Terug